top of page

Akevittgravet reinsdyar med kantarellkrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

250 g reinsdyr flatbiff eller
ytrefilet
1 sitron
10 cl Nuet aquavit
2 ts sukker
2 ts salt
3 hele pepperkorn
2 einebær

Kantarellkrem
1 sjalottløk
100 g kantareller
2 kvister frisk timian
1 fedd hvitløk
2 dl crème fraîche
1 ss smør
Ca. 1 ss sitronsaft
Salt
Pepper

Rørte tyttebær
100 g tyttebær
1 ss sukker
1/2 ts salt

Sprøstekt løk
5 delikatesseløk
50 g maisenna
5 dl rapsolje

Smørstekt kantarell
100 g kantareller
2 ss smør
2 kvister timian
Salt
Pepper

Rens kjøttet for eventuelle sener og legg det i en form. Riv sitronskallet og klem ut saften. Rist pepper og einebær lett i tørr panne og knus dem med flatsiden av en kniv.
Rør sammen sitronskall, saft, akevitt, salt, sukker pepper og einebær og hell det over kjøttet. Dekk formen med plastfolie og la kjøttet stå under press i kjøle­skapet i 4-6 dager. Skyll av krydderne og dekk kjøttet med plast igjen.
Legg det i fryseren til det er halvfrossent. Da er det lettere å skjære kjøttet i tynne skiver. La det stå i rom­temperatur fram til servering.

Kantarellkrem
Ha alle ingrediensene i en liten kjele på middels til lav varme og rør godt. La det småkoke i 10 minutter.

Rørte tyttebær
Ha alle ingrediensene i en liten
kjele på middels til lav varme
og rør godt. La det småkoke
i 10 minutter.

Sprøstekt løk
Skjær løken i tynne ringer med kniv eller mandolin. Vend dem godt i
maisennamel og friter dem gylne og sprø i rapsolje.

Smørstekt kantarell
Plukk ut de fineste kantarellene og stek dem i smør og timian på middels høy varme til de har
fått en fin stekeskorpe.
Smak til med salt og pepper.

TITLE

bottom of page