Akevittgravet ørret med sennepsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 ss sukker
2 1/2 ss salt
1 ts pepper, grovknust
3 ts malt karve
2 ts malt anisfrø
1 kg ørretfilet uten bein
6 ss Løitens linjeakevitt
Sennepsaus:
3 ss sennep
1-2 ss sukker
1-2 ss eddik
3-4 dl matolje
Salt og pepper
Evt akevitt og dill
4 ts ørretrogn
Salat
Loff
Bland sammen sukker, salt, pepper, karve og anisfrø. Gni inn fisken med krydderet og hell over akevitt. Legg fisken med kjøttsiden ned i en form. Dekk med folie og legg noe tungt oppå. Sett fisken i kjøleskap i 3-4 døgn, snu fisken daglig og øs laken over. Skjær fisken i tynne skiver og servér med sennepsaus.
Sennepsaus: Bland sammen sennep, sukker og eddik og pisk inn oljen i en jevn stråle. Smak til med salt og pepper.
Pynt med ørretrogn, salat og loff.
Lag gjerne en rulade av ørret, loff og sennepsaus. Ha litt sennepsaus på loffskiver og legg fiskeskiver oppå. Pakk hardt inn i folie og kutt opp i skiver. Servér med salat, sennepsaus og rogn.