top of page

Agurksuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

50 g smør
1 agurk, skrelt og i biter
1 løk, hakket
2 hvitløkbåter, hakket
2 poteter i biter
1 ltr hønsebuljong eller kraft

1 1/2 dl fløtemelk (50/50 blanding)
Salt og pepper

Smelt smøret lett i en kjele. Ha i agurk, løk, hvitløk og potetbiter. Legg på lokk og la det hele småsurre i ca 10 min. Ha over buljong og la suppen koke videre ved lav varme i ca 20 min.
Avkjøl suppen litt før den moses med en stavmikser eller lignende. Fløtemelk tilsettes. Smak til med salt og pepper. Servér suppen kald.

Marinér gjerne agurkskiver med eddik, sukker, rødløk og reddiker, og sett på spyd og servér til suppen.

TITLE

bottom of page