top of page

Østers med baconolje

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

12 østers, fine de claire, evt. godkjent og kontrollert norsk stillehavsøsters
100 g bacon i terninger
1 dl olje
1 rødt eple
½ sitron
1 dl granateplekjerner

Stek baconet i olje i en kjele. La det koke til vannet er fordampet, og det begynner å steke. Rør underveis. Stek baconet gyllent og sil oljen. Skjær eplet i små terninger og vend det sammen med sitronsaft og granateplekjerner. Åpne østersen forsiktig med en østerskniv, og løsne skjellmaten fra skjellet. Behold noe av saften i skjellet. Legg på 1 teskje av epleblandingen og drypp baconolje over.

Rå østers smaker salt og friskt hav. Det er helt spesielt. Du kan spise dem akkurat som de er, kanskje bare klemme litt frisk sitronsaft over. Men du kan også få en helt rå opplevelse hvis du topper østers med noe friskt og litt syrlig. Helt perfekt som en kickstart på måltidet med noe godt i glasset til.

Hvitvin, champagne
Vanligvis spiser vi østers uten tilsetninger, eventuelt bare med sitronsaft eller en liten vinaigrette. Hvis man vil gjøre noe mer ut av en slik rett, byr bacon på fett (godt til vin), mens granateplekjerner og epler gir sødme og samtidig en viss syre. Her må man bare være forsiktig med tilleggsingrediensene, nøy deg kanskje med en granateplekjerne eller to. Det som «redder» dette både når det kommer til vin og friskhet, er sitronsaften som gjør at pH-verdien synker. En Chablis 1.er Cru med litt modning, f.eks. Louis Michel Chablis 1.er Cru Montée de Tonnerre, eller en Champagne Blanc de Blancs i brut-kategori fra Henriot eller en gresk Assyrtiko fra Gaia vil fungere fint.

TITLE

bottom of page