Ørret glasert med rødvin og ingefær

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g ørretfilet
1 ss salt
2 ts sukker
2 ss sesamolje
Rødvin- og ingefærsirup:
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts olje
1 ts sukker
2 dl rødvin
2 ss ingefær, revet
2 avokado
1 lime
4 ss rødløk, finhakket
4 ss mild olivenolje
2 ss limesaft
2 ss koriander, finhakket
Del ørretfileten i 8 like store stykker. Strø over salt og sukker. La ørreten ligge ca 20 min i romtemperatur. Skyll fisken. Legg den i en ildfast form med sesamolje. Bak fisken 4-5 min på 180 °C.
Rødvin- og ingefærsirup: Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett sukker og rødvin. Kok inn til det tykner. Smak til med revet ingefær. Pensle fisken med rødvinsirup og bak videre i 2 min. Pensle fisken med resten av sirupen før den serveres.
Del avokado i tynne skiver. Press over limesaft.
Bland rødløk, olje, limesaft og frisk koriander. Smak til med litt salt.