«Skogsbunn» Smørstekt sopp med soppmajones, granskudd, bær og spiselig jord
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 håndfuller med din favorittsopp
Smør og flaksalt til steking
Soppmajones:
3 eggeplommer
1 ss soyasaus
3 dl solsikkeolje
5 ss soppulver (mal tørket sopp til pulver)
Salt og pepper etter smak
Spiselig jord:
1 dl hasselnøtter, stekt 10 minutter på 180 C
2 ss aske av purreløk eller grønnsaksavskjær
1 ss flaksalt
Til servering:
4 ss bær fra skogen
4 ss gran- eller furuskudd (disse er fine å plukke om våren og oppbevare i fryseren)
Skogsyre, oxalis eller andre spiselige vekster fra skogen
Stek soppen i en panne med smør og smak til med salt.
Soppmajones:
Pisk eggeplommer og soyasaus og spe med olje litt etter litt. Smak til med soppulver, salt og pepper.
Spiselig jord:
Kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser. Oppbevares tørt.
Til servering:
Ha et par spiseskjeer majones på 4 tallerkener. Ha på sopp, den kan gjerne være lun. Topp med «jord», bær, granskudd og spiselige vekster.