Fiskekaker er noe de fleste liker, men mange kvier seg fortsatt for å lage dem fra bunnen av. I denne videoen viser vi hvor enkelt det faktisk er når du først vet hva du skal gjøre. Du får se hvordan du kan lage saftige og smakfulle fiskekaker som inneholder mer fisk enn de ferdigpakkede variantene i butikken. Med noen få grep kan du imponere både deg selv og andre på kjøkkenet.
Fiskekaker
Fiskekaker med urter
1–2 sjalottløk
2 ss finhakkede urter, som f.eks dill, gressløk eller persille
600 g hvit fisk, i grove biter
2 egg
3 ss potetmel
1 ½ dl fløte
1 ts salt
¼ ts muskat
Smør til steking
Urter til topping
Skrell og finhakk sjalottløken. Grovhakk urtene. Mal fisken i kjøttkvern eller kjør i kjøkkenmaskin. Bland inn egg, potetmel, fløte, sjalottløk, urter, salt og muskat. Form kaker med en skje, trykk dem lett ned i stekepannen og stek dem på middels høy varm i smør i 2-3 minutter til de er gylne på begge sider.
