top of page

Yuzu ostekake med pasjonsfrukt og sitrus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Tid: 40 minutter + kjøletid

Ostekake
70 g Mariekjeks
120 g saltet smør
380 g kremost
50 g melis
Revet skall av lime, yuzu eller grapefrukt
Frø fra 1 vaniljestang
3 plater gelatin
¾ dl kremfløte

Gelélokk
1 ½ plater gelatin, bløtlagt
¼ dl vann
25 g sukker
5 ss yuzusaft

Pasjonfruktsorbet
330 g pasjonsfruktpuré
80 g sukker
100 g glukosesirup
200 g mangopuré
1 dl vann

Til servering
Pasjonsfrukt
Sitrusfileter
Mangopuré

Ostekake
Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform. Visp kremost med melis, sitruskall og vaniljefrø. Legg gelatinen i bløt i vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt kokende vann. Avkjøl gelatinen litt og bland den med litt av ostekremen. Vend den sammen med resten av ­ostekremen. Vend inn vispet fløte og sett kremen kaldt i minst 2 timer.

Gelélokk
Legg gelatinen i bløt i vann i 5 minutter. Varm vann og sukker til sukkeret er løst opp. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i sukkerlaken. Rør inn yuzusaft. Avkjøl noe og hell det over den avkjølte ostekaken.

Pasjonfruktsorbet
Varm pasjonsfruktpuré og sukker til ­sukkeret er oppløst. Tilsett glukose. Rør inn resten av ingrediensene og avkjøl. Kjør i en ismaskin.

Til servering
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut ­innholdet. Skrell sitrusfrukt og skjær ut fine fileter mellom de hvite hinnene. Anrett ostekaken med pasjonsfruktsorbet, pasjonsfrukt, sitrusfileter og mangopuré.

bottom of page