Yuzu ostekake med pasjonsfrukt og sitrus
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig
Tid: 40 minutter + kjøletid
Ostekake
70 g Mariekjeks
120 g saltet smør
380 g kremost
50 g melis
Revet skall av lime, yuzu eller grapefrukt
Frø fra 1 vaniljestang
3 plater gelatin
¾ dl kremfløte
Gelélokk
1 ½ plater gelatin, bløtlagt
¼ dl vann
25 g sukker
5 ss yuzusaft
Pasjonfruktsorbet
330 g pasjonsfruktpuré
80 g sukker
100 g glukosesirup
200 g mangopuré
1 dl vann
Til servering
Pasjonsfrukt
Sitrusfileter
Mangopuré
Ostekake
Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform. Visp kremost med melis, sitruskall og vaniljefrø. Legg gelatinen i bløt i vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt kokende vann. Avkjøl gelatinen litt og bland den med litt av ostekremen. Vend den sammen med resten av ostekremen. Vend inn vispet fløte og sett kremen kaldt i minst 2 timer.
Gelélokk
Legg gelatinen i bløt i vann i 5 minutter. Varm vann og sukker til sukkeret er løst opp. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i sukkerlaken. Rør inn yuzusaft. Avkjøl noe og hell det over den avkjølte ostekaken.
Pasjonfruktsorbet
Varm pasjonsfruktpuré og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett glukose. Rør inn resten av ingrediensene og avkjøl. Kjør i en ismaskin.
Til servering
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet. Skrell sitrusfrukt og skjær ut fine fileter mellom de hvite hinnene. Anrett ostekaken med pasjonsfruktsorbet, pasjonsfrukt, sitrusfileter og mangopuré.