Yoghurt-, rømme- og blåbærpudding
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 g gelatin (2 plater)
1 1/2 dl kremfløte
40 g sukker
1 vaniljestang
1 dl yoghurt, naturell
1 dl seterømme
4 ss blåbærsyltetøy
2 dl blåbær, friske
Start med å bløtlegge gelatin i kaldt vann. Ha fløte og sukker i en kjele og varm på middels sterk varme. Del vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i fløten. Rør til sukkeret er løst opp, og la det koke opp før du tar det av platen. Ta ut vaniljestangen. Kryst ut vannet av gelatinen, og ha den i fløteblandingen. Rør til den er løst opp.
Ha i yoghurt og rømme. Visp den til en glatt masse. Vend inn blåbærsyltetøy. Fordel i fire små former. Dekk med plastfolie og la stå kaldt i 3 timer eller til puddingen er stivnet. Rens bærene. Løsne yoghurtpuddingen fra formen ved å dyppe formen et par sekunder i varmt vann. Servér puddingen på tallerken sammen med friske bær.