Vingelé med sommerbær og mandelkaker
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vingelé:
5 gelatinplater
5 dl søt hvitvin, f.eks. Amfora Muscat d’Alexandrie
3 ss sukker
400 g friske sommerbær
Mandelkaker:
200 g mandelmasse
1 ss eggehvite
1 sitron, revet skall
50 g mandel, skrelt og hakket
Vingelé: Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Ha 1 dl av vinen i en kjele sammen med sukker. Press vannet fra gelatinplatene og ha i kjelen. La smelte på svak varme. Ta kjelen fra platen og ha i resten av vinen. Fordel bærene i fire glass eller i en stor skål. Hell over vinen og sett kaldt i 2-3 timer.
Mandelkaker: Bland mandelmasse med eggehvite og sitronskall. Lag en rull og del i 12 biter. Rull bitene til kuler og rull dem i hakket mandel. Stek midt i ovn på 200 °C i ca 10 min til de har fått pen farge. De skal være litt myke i midten.
Servér gjerne med vaniljekrem smaksatt med likør.