top of page

Villbringebær med nýrkremterte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Bringebær og tunbalderbrå
4 never ville bringebær
1 håndfull tunbalderbrå

Tertebunner
115 g smeltet smør
180 g hvetemel
3 ss sukker
1 klype salt
8 små terteformer i metall på ca. 10 cm

Nýrkrem
200 g Nýr
1 vaniljestang
1 1/2 ss sukker
1 eggeplomme

Bringebær og tunbalderbrå
Rens bringebærene og skyll tunbalderbrå i kaldt vann.

Tertebunner
Smelt smøret og rør det med hvetemel, sukker og salt. Ikke overarbeid
deigen. La deigen stå kaldt i minst 30 minutter. Sett ovnen på 200 °C ­varmluft. Smør 4 av formene lett med smør og dryss lett over med mel. Smør undersiden på de 4 siste formene. Kjevle deigen 2-3 mm tynn.
Kle de 4 smurte formene med deig. Sett formene som er smurt på ­undersiden over, så deigen ligger klemt mellom 2 former. Sett formene i en langpanne og legg en stekeplate over, så formene ligger i press, sett ev. en ildfast form på toppen for å gi mer vekt. Stek tertebunnene i 18-20 minutter. Fjern de øverste formene og stek tertene videre i 5 minutter til de er gylne. Avkjøl dem på rist.

Nýrkrem
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Visp nýr, vaniljefrø, sukker og eggeplomme luftig.
Fyll nýrkrem i tertebunnene og topp med bringebær og tunbalderbrå.

ELEGANT TITLE

bottom of page