top of page

Verdens beste på Sverres måte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Makronbunner
130 g skåldede mandler
170 g melis
80 g sukker
100 g eggehvite (ca. 3 stk.)
Rød konditorfarge

Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 dl helmelk
3/4 dl kremfløte
55 g sukker (4,5 ss)
30 g eggeplomme (2 små)
1/2 dl hylleblomstsaft, usøtet
25 g maisenna (3 ss)
20 g smør

300 g friske bringebær og jordbær

Makronbunner
Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Sikt melet, og sett til side. Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. Vend mandelmelet i halvparten av marengsen med en slikkepott. Tilsett litt rød konditorfarge for å farge massen. Vend inn resten av marengsen. Få slikkepotten helt ned i bunnen før du vender, da lander du mest effektivt. Ikke jobb for mye, da blir massen for løs. Deigen skal ha en ganske tykk konsistens når den er ferdig, men fortsatt være så vidt flytende. For å teste kan du dra litt masse bortover toppen av deigen. Massen på toppen skal flyte sammen med resten av deigen i løpet av ca. 1 minutt. Bruk en sprøytepose med en rund tyll på ca. 8 mm, og sprøyt rundinger med en diameter på ca. 7 cm på en bakepapirkledd stekeplate. Sett stekeovnen på 170 °C. La makronrundingene stå på kjøkkenbenken og tørke i ca. 20 minutter før du setter dem i ovnen. Stek dem i ovnen i ca. 8–10 minutter. Følg med underveis, alle ovner er ­forskjellige. De ferdige makronene skal være myke inni og sprø utenpå. Avkjøl makronene før du tar dem
av bakepapiret.

Vaniljekrem
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, vaniljestang, -frø og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer en halvfull). Rør det sammen og varm det til kokepunktet. Visp hylleblomstsaft og maisenna lett sammen. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp og la det småkoke i 1 minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp, slik at kremen ikke brenner seg. Ta ut vaniljestangen, og hell kremen over i en bolle. Rør inn smøret til slutt. Avkjøl til den blir kald.


Fyll vaniljekremen i en sprøytepose. Sprøyt krem i midten på en makron. Legg bær rundt kremen og avslutt med en makron på toppen.

Skålder du mandlene selv er det viktig at de tørker helt før de brukes. Enten flere dager i romtemperatur, eller på ca. 100 °C i ovnen noen timer.

ELEGANT TITLE

bottom of page