top of page

Vegansk sitronterte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Tid: 45 minutter + avkjøling

Tertebunn
100 g mandler
100 g valnøtter
90 g havregryn
100 g myke dadler uten stein
1 ss agavesirup eller lønnesirup
2 ss kokosolje, smeltet

Lemon curd
480 ml kokosmelk
120 ml sitronsaft, ferskpresset
1 økologisk sitron, revet skall
70 g sukker eller sirup
½ ts agar agar
3 ss maisstivelse + 3 ss mandelmelk
½ ts gurkemeie for å gi farge (kan sløyfes)

Sitrongelé
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
1 dl vann
3 g agar agar
Evt. litt gurkemeie
for å gi farge

Tertebunn
Forvarm ovnen til 180 °C og smør en 24 cm terteform med avtagbar bunn. Ha mandler, valnøtter og havre i en blender eller foodprosessor og kjør det til et grovt mel. Tilsett dadler, sirup og smeltet kokosolje, og kjør det til blandingen henger sammen. Tilsett litt vann hvis blandingen virker for tørr.

Klem deigen ned i den smurte formen. Trykk den godt ned og opp på sidene for å lage en jevn tertebunn. Stek den i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du tilsetter fyllet. Tertebunnen kan også brukes rå. Sett den i så fall i kjøleskapet så den blir fast.

Lemon curd
Ha alle ingrediensene i en kjele og visp godt. Pass på at agar agar og maisenna er helt oppløst. Kok opp under konstant omrøring. Skru ned varmen og la det småkoke i 1-2 minutter til kremen tykner litt. Hell kremen i tertebunnen og la den stå på benken i omtrent 1 time. Sett den i kjøleskapet og avkjøl den i minst 3 timer til fyllet har stivnet.

Sitrongelé
Kok opp alle ingrediensene mens du rører kraftig. Sil væsken over på et rent brett med litt kant. Væsken skal være ca. 3-6 mm dyp. Sett den i kjøleskapet i ca. 1 time til geléen har stivnet. Stikk ut geléen i det mønsteret du vil. Bruk en kakespade og løft geléen ­forsiktig over fyllet.

ELEGANT TITLE

bottom of page