top of page
Vaniljekokte tomater med myntemarsipan

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 plommetomater, faste
4 dl vann
3 dl sukker
Skallet fra 1 sitron
1 vaniljestang, delt i to
150 g marsipan
1 liten neve peppermynte
1-2 dl vaniljekrem
4 kuler god iskrem
Mynteblader til pynt
Kok opp 6 dl vann. Lag et kryss i tomatene og dypp dem i vannet. Ha umiddelbart tomater i isvann og trekk av skinnet. Kutt av bunnen og ta ut innmaten.
Kok opp 4 dl vann med 3 dl sukker, sitronskall og vaniljestang. Kok i 10 min og la kjølne litt før væsken has over tomatene. La trekke i 30 min.
Miks peppermynte og marsipan til det er helt grønt.
Ha litt myntemarsipan på hver tallerken med is oppå. Fyll tomater med vaniljekrem. Pynt med mynte.
Bruk gjerne røde og gule tomater. Ha gjerne noen mandarinbåter i laken med tomater.
bottom of page