top of page
Vaniljekokt yamsrot og kumquat
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
250 g yamsrot eller søtpotet, skrelt
10 stk kumquat, i skiver
Vann til koking
100 g sukker
2 dl ferskpresset limesaft eller vann
1/2 vaniljestang, snittet på langs
Kutt yamsrot i 2 1/2 cm tykke biter og legg i kaldt vann. Sil av
vannet, og legg bitene i en kasserolle med nok vann til å dekke
dem. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i 10 min. Sil av vannet når yamsroten er mør.
Kutt kumquaten i tynne skiver. Kok i 2 minutter i vann og sil av.
Kok opp sukker, limesaft og vaniljestang i panne. Legg i kumquaten og la småkoke i 10 minutter. Varm yamsroten i laken ved servering.
Server med hjemmelaget krokan på salte cashewnøtter og appelsiniskrem.
ELEGANT TITLE
bottom of page