Tiramisu
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 plater gelatin
2 dl Amaretto (mandellikør)
Marinade:
1 ss sukker, brunt
1/2 dl espresso, varm
2 ss grappa
1 eggehvite
20 g sukker
50 g sukker
2 ss vann
100 g mascarpone
Frø fra 1 vaniljestang
2 ss sitronskall, revet
1 dl rømme eller fløte, lettpisket
300 g fingerkjeks eller sukkerbrød
Jordbær, friske
Kakao
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm Amaretto til ca 60 °C. Smelt i gelatinen. Avkjøl i små former, f.eks isbitformer.
Marinade: Løs sukkeret opp i den varme kaffen. Smak til med grappa.
Pisk eggehvite og 20 g sukker til marengs. Kok opp 50 g sukker og vann. Visp videre på eggehviten mens du sper med den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Pisk til marengsen er kald. Bland mascarpone med vanilje og sitron. Pisk mascarpone og rømme stivt. Vend inn marengsen.
Dypp fingerkjeks i marinade. Hvelv ut amarettogelé og anrett på fingerkjeksen. Bruk to skjeer og form mascarponekremen til egg som legges på fingerkjeksen. Pynt med friske jordbær. Sikt over et tynt lag med kakao til slutt.