Tindvedcurd med honningkrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Tindvedcurd
225 g tindvedjuice
200 g sukker
8 eggeplommer
4 hele egg
125 g smør, i terninger
Friterte kjeks
1 dl vann
2 ss flytende honning
1/2 ts fint salt
1/2 dl siktet hvetemel
2 ss maisenna
2 ss potetmel
2 ss rismel
Frityrolje
Honningkrem
1/2 dl honning
1/2 dl vann
1/2 ts agar agar
1 dl kremfløte
Tindvedcurd
Ha tindvedjuice, sukker, eggeplommer og egg i en kjele. Rør blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker. Ta kjelen av platen, og visp inn smøret. Avkjøl.
Friterte kjeks
Varm frityrolje til 160 °C i en kjele. Pisk resten av ingrediensene til en jevn røre og ha det i en sprøytepose med liten tyll. Sprøyt deigen i frityroljen i lange tråder over hverandre. Stek det gyllent og sprøtt. Ta kjeksen opp, og la den renne av på papir.
Honningkrem
Kok opp honning, vann og agar agar under omrøring. Avkjøl og kjør den glatt med stavmikser. Pisk fløten og geleen til krem, og sett den kaldt.
Til servering
Servér tindvedcurd, honningkrem og en liten håndfull sprø kjeks pyntet med tørkede spiselige blomster, engsyre og bronsefennikel.