Thailandsk streetfood-pannekake
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 1 time
1 egg
1 ts salt
1 ts sukker
2 dl vann
360 g hvetemel
50 g meierismør, smeltet
5 dl rapsolje
1 ts meierismør til hver pannekake
40 g fløte
1/2 rød chili, finhakket
100 g mørk sjokolade
1 boks søt, kondensert melk
1 kokebanan
Bland sukker, salt og vann. Tilsett hvetemelet og rør det sammen med egget. Ha i smøret til slutt. Form emner på ca. 50 gram og smør dem med rapsolje. Du får best resultat om du lar emnene ligge i minst 20 timer. Klem emnene så tynne som mulig og stek dem i stekepanne med litt olje og smør.
Kok opp fløte og chili. Tilsett sjokoladen og avkjøl. Form små kuler og legg dem på toppen av pannekaken før du serverer.
Friter bananen i strimler, og fordel dem på toppen av hver pannekake. Hell melken over og server.