top of page

Terte med sitronkrem og friske bær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Mørdeig:
125 g melis
125 g smør
2 egg
3 ss fløte
Ca. 300 g hvetemel

Sitronfyll:
4 egg
4 eggeplommer
5 dl fløte
130 g sukker
Saften av 5 sitroner

Mørdeig:
Kjør alle ingrediensene sammen til en deig.
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i ca. 1 time.

Sitronfyll:
Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, sukker og sitronsaften.
Kjevl ut mørdeigen og trykk ut sirkler som dekker hele terteformen.
Legg mørdeigsirklene oppi terteformene før du prikker dem.
Forstek på 160°C med folie og tørre erter til de er gyllene.
Fyll sitronfyllet i de forstekte terteformene.
Stek tertene på 150°C i ca. 20 min.
Avkjøles på rist før de pyntes med bær.

ELEGANT TITLE

bottom of page