top of page
Terte med sitronkrem og friske bær

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Mørdeig:
125 g melis
125 g smør
2 egg
3 ss fløte
Ca. 300 g hvetemel
Sitronfyll:
4 egg
4 eggeplommer
5 dl fløte
130 g sukker
Saften av 5 sitroner
Mørdeig:
Kjør alle ingrediensene sammen til en deig.
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i ca. 1 time.
Sitronfyll:
Pisk sammen egg, eggeplommer, fløte, sukker og sitronsaften.
Kjevl ut mørdeigen og trykk ut sirkler som dekker hele terteformen.
Legg mørdeigsirklene oppi terteformene før du prikker dem.
Forstek på 160°C med folie og tørre erter til de er gyllene.
Fyll sitronfyllet i de forstekte terteformene.
Stek tertene på 150°C i ca. 20 min.
Avkjøles på rist før de pyntes med bær.
bottom of page