Tarte tatin: Klassisk fransk eplekake
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8 medium epler, skrell og fjern kjernehus del deretter i 4 eller 5 biter
150 gram sukker
1 pakke butterdeig.
Italiensk marengs:
1 dl vann
250 gram eggehvite
500 gramsukker
Rull ut butterdeigen i en sirkel slik at den dekker stekepannen du skal bruke. Det er viktig at hele steke panne kan gå inni ovnen. (unngå og bruke stekepanne med plastikkhandtak).
Smelt sukkeret i pannen til det blir lys karamell.
Legg eplebitene tett oppi pannen så du dekker hele bunnen.
Deretter legger du butterdeigen over eplene, og bretter litt inn på kanten slik at man får en liten forhøyet kant rundt.
Stekes i ovnen på 200 grader til butterdeigen er gyllen.( ca.15 minutter)
Ta ut kaken og la den avkjøle seg på en rist i 30 minutter slik at den blir litt fastere.
Snu/hvelv deretter kaken over på et fat slik at eplene kommer opp.
Italiensk marengs:
Kok sukker og vann til 116 grader.
Pisk eggehviten til de er nesten stive.
Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle (det er lurt å piske litt rolig i starten før så å øke hastigheten.)
Pisk marengsen helt til den blir kald.
Marengsen er nå klar til bruk.