Syndige sjokoladeterter med bringebær

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
5 stk.
Terter
1 pakke Oreo-kjeks (150 g)
40 g smeltet smør
Ganache
1,5 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade i små biter
1 ts vaniljesukker
1 knivspiss salt
Pynt
125 g bringebær
ev. litt gullflak
Tilbehør
2 dl kremfløte
225 g bringebær
Lag former til tertene ved å brette et ark med sølvfolie på ca. 30 x 30 cm to ganger, slik at du får ark som er ca. 15 x 15 cm. Bruk bunnen av et mindre glass og brett sølvfolien rundt, slik at du får en fin, rund form. Lag 5 former.
Knus Oreo-kjeksene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og rør det sammen med kjekssmulene. Fordel blandingen i formene og trykk den forsiktig opp langs kantene. Det er bare fint at kantene blir litt ujevne. Sett formene i fryseren.
Lag ganachen ved å varme kremfløten, vaniljesukker og salt i en liten kasserolle. Fløten skal være så varm at den akkurat begynner å småkoke.
Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladebitene. Rør med en liten visp til du får en glatt og blank masse. La massen avkjøle et par minutter på kjøkkenbenken.
Ta frem formene. Fjern sølvfolien forsiktig. Plasser dem på serveringsfatet du ønsker å bruke. Hell ganachen i sjokoladetertene, dryss med litt gullflak. Sett dem i kjøleskapet i 5–10 minutter slik at ganachen får satt seg litt. Pynt med bringebær.
Serveres med vispet krem og gjerne en skål med ekstra bringebær.
