Syltet rabarbra
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 dl sukker
1 kanelstang
8 dl vann
4 stilker rabarbra
2 dl melk
2 dl fløte
1 vaniljestang
40 g sukker
2 eggeplommer
1 ts maizena
1 ss kesam
16 havreflarn
Nøtter
Sitrontimian
Krokan (kan sløyfes)
Kok opp sukker, kanelstang og vann. La det småkoke til det lukter godt med kanel. Skrell rabarbra og kutt i tynne biter. Hell den varme kanellaken over og avkjøl. La det ligge minst 2 timer.
Varm opp melk, fløte, vaniljestang delt i to og 40 g sukker. Bland eggeplommer og maizena i en liten bolle og hell den varme melken over. Visp godt og ha kremen tilbake i kjelen. Varmes under stadig visping til den begynner å tykne. Ha kremen over i en bolle og visp inn kesam. Avkjøl.
Legg rabarbra, havreflarn og krem lagvis. Strø over nøtter, sitrontimian og eventuelt krokan.