Sviske-/armagnac-is med markjordbærgelé

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Sviske-/armagnac-is:
50 g steinfrie svisker, i biter
4 cl armagnac
5 dl kaffefløte
3/4 dl sukker
1 vaniljestang, frøene
5 eggeplommer
1 pk Freia Markjordbærgelé
3 ss sukker
4 cl portvin
1 bit sukkerbrød i terninger (evt lys baguette)
Friske mynteblader til pynt
Sviske-/armagnac-is: La sviskene trekke i armagnac i ca 4 timer. Kok opp kaffefløten med sukker og vaniljefrø. Rør eggeplommene inn i væsken. Pisk blandingen til en tyktflytende krem over svak varme eller vannbad. Kremen må ikke koke. Tilsett sviskebiter. Avkjøl kremen og frys isen i minst 2 timer. Rør jevnlig i blandingen.
Lag geleen som anvist på pakken.
Kok sammen sukker og portvin til sirup. Rist sukkerbrødbitene i tørr stekepanne. Servér iskremen med geléterninger, portvinsirup og sukkerbrød. Pynt med friske mynteblader.
Servér gjerne noen bær eller fruktbiter til.