Sveler med limemarinerte jordbær og tjukkmjølksis
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Sveler
60 g smør
2 egg
125 g sukker
5 dl kulturmelk
375 g hvetemel
1/2 ss natron
1/2 ts hornsalt
Limemarinert jordbær
250 g jordbær
2 ss melis
Saft og revet skall av 1 lime
Tjukkmjølksis
2 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
150 g sukker
Tjukkmjølkssnø
1 dl tjukkmjølk
1/2 dl vann
25 g sukker
Krønsj
Smuldre kjeks til smuler og legg en skje is på toppen.
Sveler
Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i smør og kulturmelk. Sikt inn hvetemel,
natron og hornsalt, og vend det sammen.
Stek små lapper, ca. 10 cm i diameter,
på middels varme i panne eller på takke.
Limemarinert jordbær
Skyll bærene, og skjær dem i skiver.
Vend dem med melis, limesaft og
revet limeskall, og la det stå i 15 minutter.
Tjukkmjølksis
Ha tjukkmjølk og kremfløte i en kjele.
Snitt vaniljestangen, skrap ut
frøene og ha begge deler i kjelen.
Gi det et oppkok, trekk kjelen av
platen og la det trekke i 15 minutter.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
Hell den varme fløtemelken i en tynn stråle over
eggedosisen mens du fortsetter å piske.
Ha blandingen tilbake i kjelen.
Varm den til 85 °C mens du visper,
eller til smeten begynner å tykne.
Det må ikke koke. Ta kjelen av varmen.
Sett smeten i kjøleskapet over natten
eller i fryseren i 10 minutter.
Hell den over i iskremmaskinen
og kjør den til den er ferdig.
Tjukkmjølkssnø
Rør sammen ingrediensene og smør det utover et stekebrett eller en bakeplate. Sett det i fryseren til det er helt stivnet. Skrap av med en stekespade eller kniv og fordel en bit på hver porsjon.
Krønsj
Smuldre kjeks til smuler og legg en skje is på toppen.