top of page

Sticky rice med andamangelé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Tid: 1 time + fryse- og tørketid

Sticky rice
300 g ris (asiatisk glutinous ris gir best resultat, fås kjøpt i asiatiske butikker)
2 dl vann
250 g kokoskrem
2 ss rørsukker
Rismel
2 eggehviter
50/50 pankomel og tørket kokosflak
Olje til fritering

Andamangelé
2 dl limesaft
200 g rørsukker
3 ss god fiskesaus
20 g koriander
10 g grønn chili
1 tdl vann
3 g agar agar

Til servering
1 moden mango
Litt fersk chili
Noen dråper god fiskesaus eller et lite dryss flaksalt
Evt. kokosskum (varm kokosmelk og skum opp med stavmikser)

Sticky rice
Bløtlegg risen i kaldt vann, ca. 1 time. Skyll risen godt til vannet er klart. Kok risen i riskoker med 2 dl vann, eller kok risen under lokk til den er ferdig. Varm opp kokoskrem og rørsukker. Bland det med risen når den er ferdig kokt. Avkjøl. Ha risen over i små porsjonsformer og sett dem i fryseren. Paner de frosne riskakene først i rismel, så i sammen­vispet eggehvite og så i panko-/kokosblandingen to ganger. Oppbevar dem gjerne frosne og friter dem i nøytral olje på ca. 160 °C ved servering.

Andamangelé
Kjør alle ingrediensene med stavmikser. Sil og kok væsken i 2 minutter. Hell den ut på et brett med silikonmatte e.l. Avkjøl og del geléen i tynne strimler.

Til servering
Del mangoen i små biter, gjerne i ­rundinger. Støt fersk chili med morter og bland den med mangoen. Anrett andamangeléen på ­taller­kener. Drypp over noen dråper med fiskesaus og fordel mango over. Legg på fritert sticky rice og topp evt. med kokosskum.

ELEGANT TITLE

bottom of page