Sticky rice med andamangelé
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig
Tid: 1 time + fryse- og tørketid
Sticky rice
300 g ris (asiatisk glutinous ris gir best resultat, fås kjøpt i asiatiske butikker)
2 dl vann
250 g kokoskrem
2 ss rørsukker
Rismel
2 eggehviter
50/50 pankomel og tørket kokosflak
Olje til fritering
Andamangelé
2 dl limesaft
200 g rørsukker
3 ss god fiskesaus
20 g koriander
10 g grønn chili
1 tdl vann
3 g agar agar
Til servering
1 moden mango
Litt fersk chili
Noen dråper god fiskesaus eller et lite dryss flaksalt
Evt. kokosskum (varm kokosmelk og skum opp med stavmikser)
Sticky rice
Bløtlegg risen i kaldt vann, ca. 1 time. Skyll risen godt til vannet er klart. Kok risen i riskoker med 2 dl vann, eller kok risen under lokk til den er ferdig. Varm opp kokoskrem og rørsukker. Bland det med risen når den er ferdig kokt. Avkjøl. Ha risen over i små porsjonsformer og sett dem i fryseren. Paner de frosne riskakene først i rismel, så i sammenvispet eggehvite og så i panko-/kokosblandingen to ganger. Oppbevar dem gjerne frosne og friter dem i nøytral olje på ca. 160 °C ved servering.
Andamangelé
Kjør alle ingrediensene med stavmikser. Sil og kok væsken i 2 minutter. Hell den ut på et brett med silikonmatte e.l. Avkjøl og del geléen i tynne strimler.
Til servering
Del mangoen i små biter, gjerne i rundinger. Støt fersk chili med morter og bland den med mangoen. Anrett andamangeléen på tallerkener. Drypp over noen dråper med fiskesaus og fordel mango over. Legg på fritert sticky rice og topp evt. med kokosskum.