Solbæris med lakris og lakriskjeks
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Solbæris med lakris
3 dl solbær
2 ½ dl H-melk
2 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss lakrispulver
Lakriskjeks
3 dl hvetemel
1 ½ dl sukker
3 ss lakrispulver
1 ½ dl vann
Svart konsentrert konditorfarge
100 g smeltet smør
Solbæris med lakris
Mos solbærene og sil av frø og skall.
Ha melk og fløte i en kjele. Snitt vaniljestangen og ha stang og frø i fløtemelken.
Kok opp mens du rører.
Pisk eggeplommer, sukker og
lakrispulver til eggedosis.
Hell den varme fløtemelken i eggedosisen og rør det til en jevn smet. Hell den tilbake i kjelen.
Bruk et termometer og varm
smeten til 86 °C, eller til den tykner.
Avkjøl litt og rør inn solbærpureen.
Sett røren i kjøleskapet til den er kald.
Kjør iskremrøren i ismaskin.
Lakriskjeks
Bland mel, sukker, lakrispulver og vann til en jevn røre. Tilsett konsentrert konditorfarge til
du får en fin, svart farge. Rør inn smeltet smør.
Pensle et krumkakejern med nøytral olje, og stek tynne kaker. Form dem til kremmerhus rundt en krumkakepinne.