top of page

Solbærgelé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Ingredienser:

4 dl vann
2 l solbær
9 dl sukker per liter saft

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet og tilsett solbærene. La det koke under lokk i 10 minutter.

Sil saften gjennom en finmasket sil eller et klede.

Mål opp saften og ha den over i en kjele. Kok saften i 5 minutter.

Mål opp så mye sukker du trenger og tilsett sukkeret litt av gangen. La det koke i 15 minutter.

Ha litt gelé på en kald tallerken, og trekk baksiden av en skje gjennom geleen. Hvis geleen ikke renner sammen, er den ferdig. Ellers må den koke litt lenger.

Ha geleen på rene, varme syltetøyglass. Oppbevares mørkt og kjølig.

Solbærgelé er like godt på brødskiven og til ostefatet som til høstens viltmiddag.

bottom of page