Sohane asali
- honningkonfekt

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
150 g sukker
150 g honning
4 ss nøytral olje
150 g mandelsplitt
1/2 ts safran
Hakkede pistasjnøtter
Fremgangsmåte:
1. Smør et fat med olje.
2. Rør sammen sukker, honning og olje i en gryte. Kok opp over middels varme til massen får en gylden farge, hell inn mandelsplitt. Ikke rør for mye i kjelen da oljen kan skille seg fra massen.
3. Løs opp safranen i 2 ss kokt vann, og rør forsiktig inn dette i røren. Demp varmen nok til å holde blandingen varm.
4. Ta en teskje av mandelblandingen og ha den på det smurte fatet. Alt må skje fort, mens mandelblandingen er varm. Man må ha lav varme under hele prosessen, men uten at massen blir brent. Strø hakkede pistasjnøtter over de små honningkakene. Når de har stivnet og er kalde, løftes opp de med spissen av en kniv.
Mandelsplitt: Kok og skåld mandler. Del mandelkjernene i to. Legg halvdelene på en fjøl og skjær dem på langs. Du kan lage mye mandelslpitter på en gang og oppbevare dem i fryseren.
