Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8
150 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 egg
2 dl mel
Trøffel:
1 1/2 dl kremfløte
2 ss smør
200 g mørk sjokolade, hakket
1/2 dl pinjekjerner, ristede
Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen fra platen og rør i sukker, kakao og vaniljesukker. Rør i et og et egg. Ha til slutt i melet. Ha røren i en smurt form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca 20 min (kaken skal være litt løs i midten).
Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra platen. Ha i sjokoladen og rør til det er helt smeltet. Sett sjokoladetrøffelen i kjøleskapet i ca 1 time til den er halvstiv.
Ha sjokoladetrøffelen over kaken, strø over pinjekjerner og sett kaldt, gjerne 1 time før den skal serveres.
Servér gjerne med noe syrlig, f.eks. bringebær eller pasjonsfrukt.