top of page

Sjokoladeterte med brunostkaramell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6-8

Tid: 3 timer

Sjokoladeterte
150 g mykt smør
1 klype fint havsalt
120 g melis
4 eggeplommer
1 ts vaniljeekstrakt
260 g siktet hvetemel
60 g kakaopulver

Solbærgelé
250 g solbær
250 g vann
100 g sukker
2 ss sitronsaft
7 g agar-pulver

Brunostkaramell
75 g revet Tine Stølstype ekte geitost
75 g smør
1 ½ dl kremfløte
150 g sukker
½ dl vann
½ ts salt

Sjokoladeterte
Pisk smør og salt mykt og luftig. Visp melisen godt inn.
Pisk eggeplommene og rør eggeplommer
og vanilje­ekstrakt i smøret.
Bland eggeblandingen i smøret til en jevn røre.
Sikt mel og kakao sammen, og vend det
forsiktig i røren med en slikkepott.
Ha deigen over på et bakepapir, og bruk papiret til å brette deigen så alt melet arbeides forsiktig inn. Deigen blir veldig myk og litt klissete.
Ha litt mel på hendene. Skjær deigen i to og klapp dem litt flate. Pakk hver av dem i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 1 time.
Ha litt mel på arbeidsflaten. Bank den ene leiven lett med et kjevle for å gjøre den myk og litt smidig.
Kjevle deigen 3 mm tykk, men pass på at deigen ikke blir for varm. Sett den ev. i kjøleskapet underveis.
Gjør det samme med den andre.
Smør formen/formene med smør og press deigen godt ned i formen. Vi har brukt små terteformer og fikk
8 miniterter. Du kan også bruke større former.
Baker du i en vanlig terteform på ca. 22 cm, får du
1 terte. Framgangsmåten er uansett den samme.
Prikk deigen med en gaffel for å hindre luftbobler.
Stek terten/tertene i ovnen på 160 °C i 30-40 minutter.

Solbærgelé
Kok opp solbær, vann og sukker og la det simre
i 15 minutter. Sil saften gjennom en fin tøysil.
Kok 5 dl av saften og agar-pulveret under kraftig omrøring.
Avkjøl i kjøleskapet til geleen stivner, ca. 2 timer.
Ha geleen i en smal beholder, og kjør den glatt med stavmikser. Hell den over i en sprøytepose.

Brunostkaramell
Varm brunost, smør og fløte i en kjele.
Rør sammen sukker og vann i en annen kjele.
Kok opp sukker og vann på høy varme, og la det stå uten å røre. Kok det til det begynner å få litt farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn ost, smør og fløte litt av gangen.
Sett kjelen tilbake på svak varme, og la det småkoke i 2-3 minutter. Rør inn salt.
Avkjøl karamellen helt før du setter den i kjøleskapet i ca. 2 timer.
Pisk karamellen lysere og stivere i en kjøkkenmaskin.
Ha den i en sprøytepose med rillete sprøytetipp.

Montering av terten
Ha solbærgelé på bunnen av terten og topp med brunostkaramell.
Vi har pyntet med små greiner av kjeksdeig og dråper med solbærgelé. Bruk en vanlig oppskrift på iskjeks.
I stedet for å steke dem i et jern, lager du små greiner på et bakepapir og steker dem gylne og sprø i ovnen.

ELEGANT TITLE

bottom of page