top of page

Sjokolademousse med humle, humlehippen og bringebær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Mousse:
2 gelatinplater
Ca. ½ ts humlepellets, knuste
2 ½ dl fløte
½ dl H-melk
1 eggeplomme
10 g sukker
200 g hvit sjokolade, hakket

Hippen:
25 g melis
25 g hvetemel
1 eggehvite
25 g smør, romtemperert
Litt humlepellets, knuste

Til servering:
Friske bringebær
Bringebærsaus
Bitte-litt humlepellets, knuste

Mousse: Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 4 minutter. Ha humle, ½ dl kremfløte og melk i en kjele og varm det til kokepunktet. Pisk eggeplomme og sukker lett sammen. Hell den varme melken over eggeblandingen litt etter litt mens du visper. Hell så kremen tilbake i en kjele. Varm sausen mens du rører godt. Når blandingen tykner siles den over i en bolle. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme sausen. Hell den varme sausen litt etter litt over den hakkede hvite sjokoladen mens du rører godt. Når sausen er lunken, piskes resten av fløten til krem. Vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Fyll moussen i en bolle og sett kaldt i ca. 1 time.

Hippen: Varm ovnen til
180 °C. Pisk sammen melis, mel, eggehvite, smør og litt humle til en glatt røre. Stryk ut røren til tynne kjeks med en slikkepott på et bakepapir. Stekes midt i ovn i ca. 5 minutter til de er lysebrune. Kjeksen kan formes mens de er varme.

Servér moussen med hippenkjeks, bringebær, bringebærsaus og litt ekstra humle på toppen.

Enten kan moussen serveres i porsjonsglass, eller formes til egg med en varm skje. Servér med lakrissirup eller en smaksrik sirup laget av redusert sukker og stout.

ELEGANT TITLE

bottom of page