top of page

Sjokoladekake med salt karamell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Kakebunner:
200 g smør
200g sukker
100 g brunt sukker
3 egg
1,5 dl kakaopulver
1,5 dl melk
1 dl rømme
1 ts bakepulver
1 ts natron
150g hvetemel

Sjokoladekrem:
300g smør
400g kokesjokolade
100 g melis

Salt karamell:
300g sukker
2 ss vann
125 g smør
3 dl kremfløte
Litt maldonsalt

Kakebunner:
Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett egg og pisk videre til du får en luftig masse.
Sikt kakaopulveret og vend det inn i massen sammen med melk og rømme.
Sikt hvetemel, bakepulver og natron og bland dette inn i massen.
Fordel massen over i 3 runde former ca. 20 cm. Stekes så på rist midt i ovnen på 180°C i 25-30 minutter.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en kjele.
Tilsett hakket sjokolade og melis.
Rør dette sammen til en jevn masse.
Sett massen i kjøleskapet men husk å røre litt underveis i nedkjølingen, slik at den ikke blir alt for stiv og nesten umulig å smøre utover kakebunnene.

Salt karamell:
Ta en kjele med tykk bunn og tilsett sukker og vann. Kok dette uten at du rører. Sukkeret vil etter hvert bli flytende og bli lysebrunt.
Nå tilsetter du smøret, som du har kuttet opp i passe store terninger og rør rundt slik at smøret smelter.
Ta karamellen av platen.
Kok opp kremfløten i en ny kjele og tilsett den litt og litt over i kjelen med karamellen.
Rør videre i karamellen og la den småkoke i ca. 5 min.
Tilsett litt maldonsalt før du tar karamellen av platen og setter den til avkjøling.

Montering av kaken:
Start med en bunn og bruk ¼ del av sjokoladekremen som smøres utover.
Bruk en spiseskje og fordel litt karamell også på denne bunnen.
Legg deretter neste bunn over og gjenta skritt 1 og 2.
Legg tredje kakebunn på tilslutt og bruk resten av sjokoladekremen over og rundt.
Tilsett godt med karamell til slutt (etter eget ønske).
Dryss litt maldonsalt over.

bottom of page