top of page

Sjokoladekake med rødvinsposjerte pærer

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6-8

Rødvinsposjerte pærer
4 pærer
3-4 dl rødvin
5 ss sukker
10-15 hele nellik
1 kanelstang
1 hel stjerneanis
Skallet av ½ sitron
Saften av ½ sitron

Sjokoladekake
4 egg
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
220 g meierismør
200 g kokesjokolade

Sjokoladekrem
50 g mørk sjokolade
75 g romtemperert smør
50 g melis
2 ss kakao

Rødvinsposjerte pærer
Kok opp rødvin, sukker, krydder,
sitronsaft og sitronskall (uten det hvite).
og la det koke noen minutter til sukkeret
har løst seg opp. Bruk en kjele som passer
så pærene blir stående forholdsvis trangt.
Skrell pærene og sett dem ned i
rødvins­blandingen. Lag et lokk av bakepapir og klem det ned slik at pærene ikke oksiderer.
La pærene trekke, ikke koke, på svak varme i ca. 20 minutter eller til de er møre, men ikke bløte. Trekk kjelen av varmen og avkjøl.

Sjokoladekake
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade. Hell røren i en kakeform, og stek kaken i 12-15 minutter på 220 °C.

Sjokoladekrem
Smelt sjokoladen i vannbad eller
i mikroovn og avkjøl i romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt, og tilsett kakaoen.
Vend inn smeltet sjokolade.

ELEGANT TITLE

bottom of page