Sjokoladeganache
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ganache:
250 g sjokolade, mørk, f.eks. Valhrona
2 1/2 dl kremfløte
50 g honning, god
25 g smør, usaltet
25 g appelsinlikør
Vaniljekrem:
1/2 liter melk
1 vaniljestang
2 hele egg
3 eggeplommer
125 g sukker
40 g maizenamel
2 blodappelsiner
Mynte til pynt
Ganache:
Finhakk sjokoladen og legg den i en plastbolle. Kok opp kremfløte, honning og smør. Slå den kokende blandingen over sjokoladen. Rør med slikkepott til en elastisk og jevn masse, ganache. Smak til med appelsinlikør. Fordel blandingen i glass, la kjølne.
Vaniljekrem:
Kok opp melken sammen med vaniljestangen. Pisk sammen egg og eggeplommer, sukker og maizenamel. Pisk smøret helt hvitt. Bland deretter alt sammen, og pisk lenge for å få blandingen til å binde seg - opptil en halvtime.
Når kremen er kald has et tykt lag over ganachen. Pynt med blodappelsin og mynte.
Pynt gjerne med friske bringebær eller frukt.