Sjokoladefondant med jordbær og granateple-salsa
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
100 g mørk sjokolade
100 g smør
4 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1. Smelte smøret i en kjele og tilsett sjokoladen, dette tar ca. 2-3 min. før sjokoladen er smeltet. Rør dette sammen.
2. Pisk sammen egg og sukker, tilsett smør og sjokoladeblandingen og rør dette sammen.
3. Bland inn siktet mel og rør dette forsiktig til en fin masse.
4. Smør 6 former, sikt litt mel i bunnen av formene. Fyll formene bare ¾ fulle med sjokolademassen.
5. Stek formene i ovnen på 220°C i 6-10 min.
6. Når sjokoladefondanten er ferdig stekt la de stå 1 min. før de serveres.
Tips: Sjokoladefondanten blir mere fast i kjernen, hvor lenger den står før den serveres. Pass på at det ikke blir bare en sjokoladekake. Jordbær, sitronmelisse og granateple- salsa 1 kurv jordbær 1 plante sitronmelisse 1 stk. granateple Litt melis 1. Del jordbærene opp i biter 2. Finhakk sitronmelisse 3. Del granateple og ta ut kjernene 4. Bland alt sammen i en bolle 5. sikt inn litt melis