top of page

Sjokoladeboller med kreklingsirup

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Kreklingsirup
1 1 /2 kg krekling
1 flaske halvtørr hvitvin
900 -1000 g sukker per liter saft

Marsipanbunn
300 g marsipan
40 g melis

Marengs til fyll
1 vaniljestang
250 g sukker
110 g glukosesirup
1/2 dl vann
1 dl kreklingsirup
150 g eggehviter

Sjokoladetrekk
400 g mørk sjokolade
Lyngblomster

Kreklingsirup
Mos kreklingbærene i en bolle og tilsett hvitvinen. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet i 4 døgn. Sil saften slik at mest mulig saft får renne av. Mål opp saften, ha den i en kjele og tilsett sukker. Kok opp og fjern skummet med en skje. La saften småputre og koke inn til en sirup. Ikke la det fosskoke, da blir sukkeret karamel­lisert og sirupen blir brun. Fyll på små glass og oppbevar kjølig.

Marsipanbunn
Dryss melis på en arbeidsflate og ­kjevle ut marsipanen ca. 4 mm tykk. Stikk ut 12-14 bunner med en rund utstikker eller et lite glass. Stek bunnene i ovnen på
175 °C varmluft i 7-9 minutter til de er gylne i ­kanten. Avkjøl på rist.

Marengs til fyll
Del vanlijestangen og skrap ut frøene. Bland frøene godt med sukkeret. Ha ­sukker, vann, glukosesirup og krekling­sirup i en kjele og kok det opp til 117 °C. Det tar litt tid. Bruk et termometer for å sikre at temperaturen er riktig. Pisk eggehvitene helt stive så de ikke faller sammen når du stopper kjøkkenmaskinen. Hell den varme sukkermassen i eggehvitene litt og litt i en tynn stråle, mens du lar vispen gå hele tiden. Pisk videre i minst 10 minutter til en seig, blank marengs. Ha marengsen i en sprøytepose, og sprøyt topper på de avkjølte marsipanbunnene. La dem stå på kjøkkenbenken i 1 times tid til de er så vidt tørre på overflaten.

Sjokoladetrekk
Hakk sjokoladen og smelt ⅓ av sjokoladen over vannbad mens du rører til sjokoladen når 56 °C . Ta skålen av varmen og rør inn resten av sjokoladen til den også smelter og temperaturen er nede i 28 °C . Varm all sjokoladen over vannbad igjen til ­temperaturen når 32 °C . Nå er sjokoladen klar til bruk. Sett marengstoppene på en rist med bakepapir under risten, og bruk en skje for å helle sjokoladen over. Du kan også ha sjokoladen i en høy beholder og dyppe toppene i. Det viktigste er at all marengsen er dekket av sjokolade. Dryss med lyngblomster.

ELEGANT TITLE

bottom of page