Sjokoladeboller med kreklingsirup
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Kreklingsirup
1 1 /2 kg krekling
1 flaske halvtørr hvitvin
900 -1000 g sukker per liter saft
Marsipanbunn
300 g marsipan
40 g melis
Marengs til fyll
1 vaniljestang
250 g sukker
110 g glukosesirup
1/2 dl vann
1 dl kreklingsirup
150 g eggehviter
Sjokoladetrekk
400 g mørk sjokolade
Lyngblomster
Kreklingsirup
Mos kreklingbærene i en bolle og tilsett hvitvinen. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet i 4 døgn. Sil saften slik at mest mulig saft får renne av. Mål opp saften, ha den i en kjele og tilsett sukker. Kok opp og fjern skummet med en skje. La saften småputre og koke inn til en sirup. Ikke la det fosskoke, da blir sukkeret karamellisert og sirupen blir brun. Fyll på små glass og oppbevar kjølig.
Marsipanbunn
Dryss melis på en arbeidsflate og kjevle ut marsipanen ca. 4 mm tykk. Stikk ut 12-14 bunner med en rund utstikker eller et lite glass. Stek bunnene i ovnen på
175 °C varmluft i 7-9 minutter til de er gylne i kanten. Avkjøl på rist.
Marengs til fyll
Del vanlijestangen og skrap ut frøene. Bland frøene godt med sukkeret. Ha sukker, vann, glukosesirup og kreklingsirup i en kjele og kok det opp til 117 °C. Det tar litt tid. Bruk et termometer for å sikre at temperaturen er riktig. Pisk eggehvitene helt stive så de ikke faller sammen når du stopper kjøkkenmaskinen. Hell den varme sukkermassen i eggehvitene litt og litt i en tynn stråle, mens du lar vispen gå hele tiden. Pisk videre i minst 10 minutter til en seig, blank marengs. Ha marengsen i en sprøytepose, og sprøyt topper på de avkjølte marsipanbunnene. La dem stå på kjøkkenbenken i 1 times tid til de er så vidt tørre på overflaten.
Sjokoladetrekk
Hakk sjokoladen og smelt ⅓ av sjokoladen over vannbad mens du rører til sjokoladen når 56 °C . Ta skålen av varmen og rør inn resten av sjokoladen til den også smelter og temperaturen er nede i 28 °C . Varm all sjokoladen over vannbad igjen til temperaturen når 32 °C . Nå er sjokoladen klar til bruk. Sett marengstoppene på en rist med bakepapir under risten, og bruk en skje for å helle sjokoladen over. Du kan også ha sjokoladen i en høy beholder og dyppe toppene i. Det viktigste er at all marengsen er dekket av sjokolade. Dryss med lyngblomster.