top of page

Sjokolade petit four

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

25

Tid: 1 time + frysetid

Sjokoladebunn uten mel
1 bakeplate, 30 x 25 cm
120 g eggeplomme (6 stk)
100 g + 100 g sukker
180 g eggehvite (6 stk)
50 g kakaopulver

Sjokoladekrem
125 g mørk sjokolade med
60 % kakaomasse
60 g eggeplomme (3 stk)
40 g sukker
½ dl + 2 dl kremfløte

Sjokoladebunn uten mel
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Pisk eggeplommer og 100 g sukker til luftig eggedosis. Pisk eggehvitene og
resten av sukkeret til stiv marengs. Vend eggedosisen og marengsen sammen med en slikkepott. Sikt kakaoen i røren og vend den inn med slikkepott. Dekk en bakeplate med bakepapir. Bruk en stekespade og smør kakerøren på bake­papiret i et 1 ½ cm tykt lag. Stek ­bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Den er ferdig når du kan løsne bunnen fra papiret. Vend bunnen opp ned på et bakepapir som er strødd med sukker og dra av bakepapiret som bunnen er stekt på.

Sjokoladekrem
Dette er en type sjokolademousse. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Ha eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp ½ dl fløte og hell den over eggeplommene mens du visper lett. Ha den smeltede sjokoladen i egge­blandingen mens du rører med en visp. Pisk 2 dl fløte til en lett krem. Vent til sjokoladeblandingen er lunken (35–40 °C), og vend inn fløtekremen i to omganger med en slikkepott.

Montering
Skjær sjokoladebunnen i to like store rundinger på 20 cm. Legg den ene bunnen i en kakering på 20 cm i diameter. Smør et 1 cm tykt lag sjokoladekrem, ca. halvparten, over ­bunnen. Legg den andre kakebunnen på toppen og sett kaken i kjøleskapet til kremen er stivnet. Sett resten av sjokoladekremen i kjøleskapet til den er stivnet. Fyll den stive sjokoladekremen i en sprøytepose med en rund tyll, 1 cm i diameter. Sprøyt sjokoladekremen i et mønster på toppen av kaken.

Bruk en tørr, varm kniv og skjær kaken i biter på ca. 3 x 3 cm. Pynt med nøtter eller friske bær.

ELEGANT TITLE

bottom of page