Sjokolade-namelaka
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Sjokolade-namelaka
100 g melkesjokolade, ca. 30 % kakaomasse
1 plate gelatin
1/2 vaniljestang
1/2 dl helmelk
1 dl kremfløte
Tuille
90 g romtemperert smør
90 g honning
90 g hvetemel
90 g eggehvite (3 stk.)
Litt kakaopulver
Anretning
150 g bær og frukt
Spiseblomster
Sjokolade-namelaka
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad til ca. 40 °C. Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp melk, vaniljestang og frø. Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme melken. Hell melken i en tynn stråle i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott slik at det dannes en emulsjon mellom sjokolade og melk. Tilsett kremfløten og bland den godt inn i sjokolademassen. Kjør gjerne med en stavmikser slik at alt blander seg godt. Dekk til og sett kremen i kjøleskapet til den stivner, gjerne til neste dag.
Tuille
Rør alle ingrediensene sammen. Farg med litt kakaopulver. Sprøyt eller smør massen på et bakepapir. Her er brukt en silikonmatte med form som et blad. Den kan kjøpes i spesialbutikker for bakeutstyr. Stek kjeksene gylne på 170 °C i ca. 2-4 minutter.
Anretning
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en flat tyll og sprøyt den på en tallerken. Dekorer kremen med bær, blomster og tuille.