top of page
Sjokoladekuler med salte nøtter
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
250 g sjokolade 70%
150 g usaltet smør
6 ss porterøl
50 g melis
50 g finhakket blanding av ristede og salte nøtter (mandler, valnøtter, pistasj og/eller peanøtter)
Smelt smør og sjokolade over svak varme. Rør inn porter og melis. Avkjøl massen i romtemperatur. Sett deretter kjølig til den stivner. Form massen til små baller e.l.
Vend dem i nøtteblandingen og sett kjølig. Servér rett fra kjøleskapet.
Topp gjerne kulene med en amarettogelé:
Bløtlegg 4 plater gelatin. Varm opp 1 dl amaretto. Smelt i gelatinen og hell på et brett e.l., dekt med plastfolie. Sett kjølig i 2 timer og del i tynne strimler ved servering.
I glasset:
Servér sammen med en smaksrik porter, helst med kaffe og nøttearomaer.
bottom of page