top of page

Sjokolade­kuler med ­salte nøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

250 g sjokolade 70%
150 g usaltet smør
6 ss porterøl
50 g melis
50 g finhakket blanding av ristede og salte nøtter (mandler, valnøtter, pistasj og/eller peanøtter)

Smelt smør og sjokolade over svak varme. Rør inn porter og melis. Avkjøl massen i romtemperatur. Sett deretter kjølig til den stivner. Form massen til små baller e.l.
Vend dem i nøtteblandingen og sett kjølig. Servér rett fra kjøleskapet.

​Topp gjerne kulene med en amarettogelé:
Bløtlegg 4 plater gelatin. Varm opp 1 dl amaretto. Smelt i gelatinen og hell på et brett e.l., dekt med plastfolie. Sett kjølig i 2 timer og del i tynne strimler ved servering.

I glasset:
Servér sammen med en smaksrik porter, helst med kaffe og nøttearomaer.

bottom of page