Sitronterte med jordbærsorbet og pasjonsfruktsaus
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Paideig, ferdig
2 sitroner
150 g smør, romtemperert
200 g sukker
3 egg
1/4 sitron, finrevet skall
4 pasjonsfrukter
2 ss sukker
4 ss vann
4 kuler jordbærsorbet
Noen jordbær, friske
Mynte til pynt
Kle en paibunn med deig og blindstek i ovn på 200 °C i 10 min. La avkjøles i romtemperatur.
Press sitroner. Ha sitronsaft, smør, sukker, egg og sitronskall i en kjele og sett den på lav varme. Rør med visp kontinuerlig til det begynner å tykne. Ha kremen i paiskallet og stek i ovn på 120 °C i 10 min, avkjøl.
Del pasjonsfrukter og ha frøene i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og sett til avkjøling.
Kutt terten i porsjonsbiter og servér med jordbærsorbet og pasjonsfruktsaus, pynt med jordbær og mynte.
Servér gjerne med andre frukter og bær.