Sitronterte med fruktcocktail
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Bunn:
125 g smør, romtemperert
110 g melis
240 g mel
1 egg
Fyll:
3 sitroner
225 g smør, romtemperert
300 g sukker
4 egg, store
1/2 sitron, finrevet skall
4 dl frukt og bær i biter
2 dl champagne
Mynte og melis til pynt
Bunn: Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør sammen til en deig. Press deigen i en terteform og sett kaldt i 20 min. Stek bunnen i ovn på 200 °C i 10 min.
Fyll: Press sitroner. Ha sitronsaft, smør, sukker, egg og sitronskall i en kjele og sett den på lav varme. Rør med visp kontinuerlig til det begynner å tykne. Ha kremen i paiskallet og stek i ovn på 120 °C i 10 min, avkjøl.
Fordel frukt og bær i fire glass og hell på champagne, pynt med mynte. Kutt paien i porsjonsbiter og servér med fruktcocktail. Dryss over melis.
Dryss melis på paien og glasér med brenner før servering. Det gjør at terten minner litt om crème brûlee.