top of page

Sitronterte med fruktcocktail

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Bunn:
125 g smør, romtemperert
110 g melis
240 g mel
1 egg

Fyll:
3 sitroner
225 g smør, romtemperert
300 g sukker
4 egg, store
1/2 sitron, finrevet skall

4 dl frukt og bær i biter
2 dl champagne
Mynte og melis til pynt

Bunn: Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør sammen til en deig. Press deigen i en terteform og sett kaldt i 20 min. Stek bunnen i ovn på 200 °C i 10 min.
Fyll: Press sitroner. Ha sitronsaft, smør, sukker, egg og sitronskall i en kjele og sett den på lav varme. Rør med visp kontinuerlig til det begynner å tykne. Ha kremen i paiskallet og stek i ovn på 120 °C i 10 min, avkjøl.
Fordel frukt og bær i fire glass og hell på champagne, pynt med mynte. Kutt paien i porsjonsbiter og servér med fruktcocktail. Dryss over melis.

Dryss melis på paien og glasér med brenner før servering. Det gjør at terten minner litt om crème brûlee.

ELEGANT TITLE

bottom of page