top of page

Sitronsorbet med frukt og sitrontimianolje

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 20 minutter + 5 timer i fryseren

Sitronsorbet
250 g sukker
2 ½ dl vann
Skall fra ½ økologisk sitron
Saft fra 3 økologiske sitroner
2 ss vodka (kan sløyfes)

Sitrontimianolje
2 dl god virgin olivenolje
1 håndfull plukket sitrontimian,
spar noe til pynt

Frukt
Blandet frukt, for eksempel:
Melon
Appelsin
Eple
Pære
Fiken
Granateple
Kiwi

Sitronsorbet
Varm sukker, vann og sitronskall i en kjele til sukkeret har løst seg opp. Kok opp og la det koke i 3 minutter. Slå av varmen og la væsken avkjøles. Fjern sitronskallet og kast det. Mål opp 1 dl sitronsaft. Tilsett sukkerlaken og evt. vodka. Hell saften over i en fryseboks og frys den i 1 ½ time.

Rør den opp med en visp for å bryte opp iskrystallene. Sett den tilbake i fryseren. Rør opp sorbeten en gang i timen i 4 timer. Slutt å røre i den når den er fast, men fortsatt smidig. Sorbeten kan ­oppbevares fryseren i inntil 1 måned.

Sitrontimianolje
Kjør olje og sitrontimian på full fart i en blender i minst 5 minutter. Oljen skal begynne å bli litt varm og få litt grønnfarge. Sil gjennom en fin sikt.

Frukt
Skrell og skjær frukten i biter. Anrett ­frukten på tallerkener og øs over 2 ss sitrontimianolje. Dryss over litt sitrontimian og legg på en god skje sitronsorbet.

ELEGANT TITLE

bottom of page