Sitronsorbet med en grilltvist
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8
+ 3 sitroner
4 dl sukker
1 vaniljestang, delt i to på langs
4 dl vann
2 eggehviter
Sett ovnen på 230 °C. Vask sitronene godt i varmt vann. Del 5 sitroner i to og lag et lite snitt i bunnen, slik at de står stødig. Sett dem med snittflaten opp i en langpanne. Dryss over sukkeret, slik at sukkeret dekker snittflaten på sitrusfruktene godt. Skrap ut vaniljefrøene og legg både stang og frø sammen med sitronene. Hell vannet i langpannen, ved siden av sitronene, uten at det ødelegger sukkerlaget på sitronene. Sett sitronene inn i ovnen.
Stek i ca 30 minutter, eller til sitronene har fått en skikkelig karamellisert, nesten brent farge. Sett ev. på grillelementet mot slutten. La sitronene avkjøle seg litt på benken før bruk.
Scoop ut sitronkjøttet med en skje eller ved bruk av hånden. Sett de tomme sitron-halvdelene i fryseren. Press innmaten gjennom en sil og over i processorbollen. Hell også i resten av sukkerlaken fra formen, eggehvitene og saft av de 3 resterende sitronene. Miks sammen. Du bør nå ha ca 8 dl deilig og smakfull sitronlake. Frys blandingen i fryseren og visp godt i blandingen hver halvtime til den er frossen (en ismaskin fungerer også bra).
Fyll sitronhalvdelene med sorbeten når den er stiv nok.
Forberedelser på forhånd:
Sorbeten holder seg lang tid i fryseren, så lenge den er pakket godt inn og ikke tar til seg lukt og smak fra fryseren. Fyll gjerne sitronene med sorbet dagen før og servér rett fra fryseren.