Sitrongress-iskrem med mango
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 1/2 dl H-melk
4 stilker sitrongress, hakket
1 dl sukker
2 1/2 ss maizena
1-2 mango i biter
Litt chili, hakket
Kok opp 3 dl av melken sammen med sitrongresset i en kjele. Sett til side.
Ha resten av melken i en annen kjele sammen med sukker og maizena og pisk til sukkeret er løst opp i melken.
Sil sitrongressmelken over bollen med sukkermelk.
Ha røren i en ren kjele og varm opp over middels varme. La det koke i 5 minutter eller til konsistensen et kremaktig. Rør hele tiden med en sleiv slik at det ikke svir seg i bunnen.
Sil kremrøren over i en ren bolle og dekk med plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet og la det trekke over natten.
Kjør iskremrøren i iskremmaskin.
Servér med frisk mango og litt hakket chili.
Dryss gjerne ristede nøtter over isen ved servering. En dessertsaus smaker også godt til.