top of page

Rose parfait

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vansklighetsgrad: Middels vanskelig

Tid: 2 timer + 6 timer avkjøling

Solbærpuré
500 g solbær
100 g sukker

Roseparfait
2 ½ gelatinplate
1 vaniljestang
90 g sukker
6 ss rosenvann
2 ½ + 2 ½ dl kremfløte

Granité
½ dl vann
40 g sukker
150 g solbærpuré

Solbærpuré
Kok solbær med sukker i 15-20 minutter og press dem gjennom en fin sil. Puréen brukes til granité og dekorasjon.

Roseparfait
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Rør sammen vaniljestang, -frø, sukker, rosenvann og 2 ½ dl kremfløte i en kasserolle og varm det forsiktig til sukkeret har smeltet. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i fløteblandingen. Ta ut vaniljestangen, og avkjøl fløtekremen litt. Tilsett resten av ­kremfløten. Bland godt, og sett kremen i kjøleskapet i ca. 2 timer. Pisk blandingen til en luftig krem. Fyll den i små silikonformer og frys den i minst 4 timer.

Granité
Kok vann og sukker til sukkerlake. Avkjøl. Rør inn puréen. Hell blandingen i en flat form og sett den i fryseren. Ta den ut etter et par timer og skrap løs isen som danner seg. Fortsett å gjøre dette hvert 15. minutt til alt er frosset.

Ta parfaiten ut av formene 15 minutter før servering. Fordel dem på fire tallerkener og pynt med litt ­solbærpuré og evt. spiselige blomster. Legg på noen spiseskjeer granité helt til slutt og spis med det samme. Vi har brukt frysetørket solbærpulver også. Det kan kjøpes på nettet.

© 2025 by Inkognito AS.

Artisjokksalat med ricottakrem

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page