top of page

Rose parfait

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vansklighetsgrad: Middels vanskelig

Tid: 2 timer + 6 timer avkjøling

Solbærpuré
500 g solbær
100 g sukker

Roseparfait
2 ½ gelatinplate
1 vaniljestang
90 g sukker
6 ss rosenvann
2 ½ + 2 ½ dl kremfløte

Granité
½ dl vann
40 g sukker
150 g solbærpuré

Solbærpuré
Kok solbær med sukker i 15-20 minutter og press dem gjennom en fin sil. Puréen brukes til granité og dekorasjon.

Roseparfait
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Rør sammen vaniljestang, -frø, sukker, rosenvann og 2 ½ dl kremfløte i en kasserolle og varm det forsiktig til sukkeret har smeltet. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i fløteblandingen. Ta ut vaniljestangen, og avkjøl fløtekremen litt. Tilsett resten av ­kremfløten. Bland godt, og sett kremen i kjøleskapet i ca. 2 timer. Pisk blandingen til en luftig krem. Fyll den i små silikonformer og frys den i minst 4 timer.

Granité
Kok vann og sukker til sukkerlake. Avkjøl. Rør inn puréen. Hell blandingen i en flat form og sett den i fryseren. Ta den ut etter et par timer og skrap løs isen som danner seg. Fortsett å gjøre dette hvert 15. minutt til alt er frosset.

Ta parfaiten ut av formene 15 minutter før servering. Fordel dem på fire tallerkener og pynt med litt ­solbærpuré og evt. spiselige blomster. Legg på noen spiseskjeer granité helt til slutt og spis med det samme. Vi har brukt frysetørket solbærpulver også. Det kan kjøpes på nettet.

ELEGANT TITLE

bottom of page