Romboller
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vannbakkelsdeig:
5 dl vann
240 gram smør
250-300 gram hvetemel
6-7 egg
Sukkerdeig:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
Kremfyll:
3 dl kremfløte
2 dl vaniljekrem
Romessens
1. Begynn med sukkerdeigen. Rør sammen sukker, smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin på lav hastighet.
2. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time.
3. Kok opp vann og smør til vannbakkelsene.
4. Rør inn hvetemelet til en fast deig som slipper kanten av kjelen.
5. Avkjøl litt ( til under 60 grader) før du tilsetter ett og ett egg. (Det er viktig at egget røres godt inn før neste tilsettes.)
6. Rør massen til den er fløyelsmyk.
7. Sprøyt ut vannbakkelsen med en sprøytepose og stjernetyll.
8. Varm ovnen til 200°C.
9. Ta ut sukkerdeigen av kjøleskapet og kjevl den ut til 2-3 cm tykkelse
10. Stikk ut lokk av sukkerdeigen med samme diameter som vannbakkelsene.
9. Legg lokkene over vannbakkelsene.
10. Stek vannbakkelsene i ca. 20 minutter til de er gylne.
11. Avkjøl dem på rist.
12. Pisk kremfløten til fyllet, men ikke la den bli for stiv.
13. Rør inn vaniljekrem og smak til med romessens
14. Bruk en sprøytepose med tyll og stikk et hull i toppen av vannbakkelsen. Sprøyt inn kremen.