Rom- og vaniljebakt ananas med piña colada parfait og mynteolje
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig
Tid: 1 time + fryse- og tørketid
Bakt ananas
4 skiver ananas
3 dl mørk rom
100 g brunt sukker
1 vaniljestang, splittet
1 sitron, saften
Piña colada-parfait
50 g ananaspuré
2 eggeplommer
30 g melis
1 dl kokosmelk
150 g eggehviter,
fra ca. 4 små egg
Marengs
60 g eggehviter, fra ca. 1 ½ egg
90 g sukker
Mynteolje
30 g blansjert spinat
100 g nøytral olje
70 g peppermynteblader
10 g sukker
Bakt ananas
Ha ananaskivene i en ildfast form sammen med resten av ingrediensene. Dekk med aluminiumsfolie og bak ananasen i ca. 60 minutter på 150 °C.
Piña colada-parfait
Del ananas i biter. Kok den og mos den til puré. Visp eggeplommer, melis, kokosmelk og ananaspuré over vannbad til det tykner. Visp det videre i kjøkkenmaskin til det er avkjølt. Vend inn stivpisket eggehvite og
fordel massen i 4 porsjonsformer. Sett dem i fryseren.
Marengs
Visp eggehviter og sukker over vannbad til marengsmassen måler 71 °C. Visp videre i kjøkkenmaskin til marengsmassen er avkjølt. Bruk en sprøytepose og sprøyt små marengstopper på en silikonmatte eller bakepapir. Tørk dem i ovnen på ca. 70 °C over natten. La det være en liten glippe på ovnsdøren. Oppbevares lufttett.
Mynteolje
Kok spinaten i 5 sekunder og avkjøl den i isvann. Varm oljen til 70 °C. Kjør alt i blender. Avkjøl raskt og sil oljen.