top of page

Rognebærgelé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

70 minutter

Ingredienser:

1 kg rognebær
1,5 dl vann
800 g sukker per liter saft

Rens og vask bærene, og ha dem i en kjele sammen med vann. Kok under lokk i 10 minutter eller til de begynner å sprekke. Sil bærene igjennom en silduk eller et klede. Ikke press, la saften selv renne igjennom duken. Mål væsken og ha den i en kjele, og kok i 5 minutter. Fjern skummet med en hullsleiv. Tilsett så mye sukker du trenger i forhold til væske, litt etter hvert. Kok i 20 minutter uten lokk.

Gjør geléprøve: Ha litt gelé på en kald tallerken. Trekk en skje gjennom geleen. Hvis geleen ikke løper sammen er den ferdigkokt, ellers må den koke lenger, eller pektin må tilsettes. Ha geleen på varme glass, og dekk med smeltet syltevoks. Oppbevares kjølig og mørkt.

Bruk rognebær som har gjennomgått en frostnatt, eller legg bærene i fryseren over natten.

bottom of page