top of page

Riskrem brûlée med klementinis

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 vaniljestang
1 kanelstang
2 nelllik
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl fløte

8 eggeplommer
90 g sukker

2 dl risgrøt, ferdigkokt
2 ss sitronskall, revet

1 dl demerarasukker

Klementinis:
3 eggeplommer
3 ss melis
2 dl kremfløte
1 dl yoghurt naturell
4 ss klementinskall, revet

Del vaniljestangen i to. Varm melk og fløte med alle krydderne i en kjele. Varm opp til kokepunktet og la det trekke til det smaker godt med krydder.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Spe med den varme fløtemelken mens du visper. Hell tilbake i kjelen og varm forsiktig mens du visper hele tiden. Kremen tykner så vidt etterhvert, sil den straks over i en bolle. Vend inn ris og sitronskall. Hell over i former.
Stek i ovnen på 95 °C, ca 40 min, eller til det tykner. Følg godt med, den må ikke bli for varm slik at den hever seg. Avkjøl i 2 timer. Strø et tynt lag med sukker på toppen. Svi av med skibrenner eller sett formene i ovnen så nær grillelementet så mulig, på HØY varme. Følg nøye med, sukkeret smelter fort!
Klementinis:
Pisk egg og melis stivt. Lettpisk kremfløte. Bland yoghurt med klementinskall. Vend sammen kremfløte, eggedosis og yoghurt. Sett isen 4-5 timer i fryseren. Rør rundt et par ganger slik at det ikke blir iskrystaller. Blandingen kan også kjøres i ismaskin.

Obs! Det beste er å bruke lave former, slik at brûleen ikke blir høyere en 2 cm!
Det enkleste er å kjøpe en god vaniljeis og røre inn masse revet klementinskall og litt saft. Her er allikevel oppskrift på hjemmelaget, for de spesiellt interesserte.

ELEGANT TITLE

bottom of page