top of page

Ripsgelé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

1 l rips
2 dl vann
1 kg sukker/liter saft

Vask ripsene og fjern stilker og hams.

Ha bærene i en kjele sammen med vannet og kok under lokk til alle bærene har kokt i stykker.

Ha bærmassen i en saftsil, eller et kjøkkenhåndkle til avdrypping i et par timer.
Mål opp saften og bland med sukker i en kjele.

Kok saften over svak varme i 30 min til alt sukkeret er løst opp.

Fjern skummet som kommer på overflaten.

Ha geleen på rene glass, og sett kaldt.

For å se om geleen er ferdig for å helles på glass kan du ta en geléprøve. Ha litt varm gelé på en kald tallerken. Sett tallerkenen i kjøleskapet i et par minutter. Dra en skje gjennom geleen. Danner det seg rynker på geleen så er den ferdigkokt og vil stivne i glassene.

bottom of page