top of page
Ripsgelé

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
1 l rips
2 dl vann
1 kg sukker/liter saft
Vask ripsene og fjern stilker og hams.
Ha bærene i en kjele sammen med vannet og kok under lokk til alle bærene har kokt i stykker.
Ha bærmassen i en saftsil, eller et kjøkkenhåndkle til avdrypping i et par timer.
Mål opp saften og bland med sukker i en kjele.
Kok saften over svak varme i 30 min til alt sukkeret er løst opp.
Fjern skummet som kommer på overflaten.
Ha geleen på rene glass, og sett kaldt.
For å se om geleen er ferdig for å helles på glass kan du ta en geléprøve. Ha litt varm gelé på en kald tallerken. Sett tallerkenen i kjøleskapet i et par minutter. Dra en skje gjennom geleen. Danner det seg rynker på geleen så er den ferdigkokt og vil stivne i glassene.
bottom of page
